Alumnimedlem

Alumnimedlemskapet är speciellt framtaget för dig som har studerat på Hantverksakademin. Efter avslutade studier på skolan kan du erbjudas ett alumnimedlemskap, ett medlemskap med reducerad medlemsavgift och särskilda förmåner under tiden du etablerar dig i yrkeslivet som hantverkare.

Medlemskapet

Oavsett om du startar eget företag eller om du anställs som hantverkare när du har tagit examen på Hantverksakademin vill vi hjälpa dig att kickstarta din hantverkskarriär.

Med skräddarsydda förmåner och möjlighet att regelbundet träffa etablerade hantverkare kommer medlemskapet hjälpa dig att etablera dig i hantverksvärlden.

Du kan vara alumnimedlem i upp till tre år. Därefter kan du, beroende på om du är anställd eller egen företagare, ansöka om något av våra andra medlemskap. Under den här tiden har du kanske kommit på att livet som hantverkare inte var något för dig. Då kan du bli hantverksvän.

Medlemsförmåner

Som alumnimedlem har du tillgång till många av föreningens förmåner. Extra förmånligt blir det för dig som har eget företag.

Rådgivning till nyföretagare

Du som startar eller precis har startat företag har tillgång till Hantverksakademins lärare i företagande (Ekonomi, Juridik, Marknadsföring/Kommunikation).

Välkommen till min verkstad

Vårt koncept där hantverkare i föreningen öppnar sina verkstäder för andra hantverkare.

Läs mer

Medlemskap i Konstgillet

Du erbjuds exklusiv möjlighet att bli medlem i Konstgillet, föreningens alldeles egna konstförening.

Fler medlemsförmåner

Eftersom Stockholms Hantverksförening är ansluten till Hantverkarnas Riksorganisation har alumnimedlemmar som har eget företag även följande medlemsförmåner.

Mall för personuppgiftspolicy

Du kan utan kostnad få en mall för personuppgiftspolicy.

Läs mer

Och det slutar inte här!

Du som är alumnimedlem har möjlighet att ta del av följande medlemsförmåner via Hantverkarnas Riksorganisation, oavsett om du har företag eller ej.

Logi och konferens* i Sverige

Elite Hotels of Sweden är Sveriges största privatägda hotellkedja, ständigt växande och har i dagsläget ett 40-tal hotell på mer än 20 orter. Du som är medlem i en branschorganisation eller lokal hantverksförening ansluten till Hantverkarnas Riksorganisation kan bo och konferera till förmånliga avtalspriser. Varmt välkommen till vistelser fyllda av kvalitet, tradition och flärd!

*konferens gäller endast medlemmar med eget företag.

Semesterlägenheter på Gran Canaria

Du kan hyra föreningens fina lägenheter på Gran Canaria till förmånliga priser.

Kvalitetspolicy

När du ansluter dig till Stockholms Hantverksförening förbinder du dig att följa vår kvalitetspolicy - en trygghet för dig och dina kunder.

Medlem:

  1. Bör ha yrkesbevis, gesällbrev, mästarbrev eller annan jämförbar dokumenterad yrkeserfarenhet.
  2. Ska ta ansvar för att arbetet blir utfört på ett fackmannamässigt sätt och att alltid väga in miljöaspekter.
  3. Ska sträva efter att göra ett fullgott arbete och att varje affär ska vara till belåtenhet för båda parter.
  4. Ska utföra sitt arbete så att kvaliteten syns, känns och består.
  5. Ska ta reklamationer på allvar.

Ansök om att bli medlem

I samband med examen från Hantverksakademin kommer du som har fullföljt dina studier att erbjudas ett alumnimedlemskap i Stockholms Hantverksförening. Vill du veta mer om medlemskapet? Kontakta vår medlemsansvariga.

Priser

Som alumnimedlem betalar du en reducerad medlemsavgift. För endast 180 kronor per år - det är mindre än vad det kostar att köpa några paket nudlar per månad - får du tillgång till ett unikt nätverk och förmåner som kommer hjälpa dig att etablera dig som hantverkare. Har du råd att inte vara medlem?