Alla nyheter

Gesäll- och mästarbrevsutdelningen 2020 – kommer hem till dig

2020-09-24

GMU 2020 | Årets upplaga av Gesäll- och Mästarbrevsutdelningen flyttar hem till dig eftersom coronapandemin förhindrar den vanliga ceremonin. Det blir en festlig hyllning till hantverket och hantverkarna - och du är bjuden. På med partyhatten!

Läs mer

Hantverkarnas VD kommenterar årets höstbudget

2020-09-21

PRESSMEDDELANDE | 2020 kommer gå till historien till ett år de flesta helst vill glömma. Regeringens budgetproposition innehåller många punkter som kommer hjälpa till med den saken, men det finns också ett antal förslag som kan utvecklas eller som riskerar hamna inte bara utanför mål, utan utanför planen. Hantverkarnas Riksorganisations VD kommenterar regeringens höstbudget.

Läs mer

De orättvisa företagsformerna

2020-09-18

NICOLES BLOGG | Att det många gånger har varit mindre fördelaktigt att driva enskild firma i relation till aktiebolag har varit känt länge, men i coronapandemins spår har det blivit extra tydligt. Hantverkarnas VD Nicole Pluntke ser hur orättvist många småföretagare behandlas.

Läs mer

Hon vågade följa sin dröm – och fick besök av Konstgillet

2020-09-15

KONSTGILLET | Många människor drömmer om att göra saker – och så fastnar det i en dröm. Men för Elinor Pilebro, 58, är det precis tvärtom. Hon längtar efter silver, hon längtar efter färger, hon längtar efter lera – och så sätter hon igång. Härom dagen bjöd hon in Konstgillet till sin trädgård. Alla gick därifrån med ett leende på läpparna.

Varför så komplicerat att bli kompenserad?

2020-09-11

DEBATT | Hantverkarna och Småföretagarna går ut i ett gemensamt upprop för enskilda företagare och deras möjligheter att få Corona-stöd


Hämtar fler nyheter