Om Stockholms Hantverksförening

Stockholms Hantverksförening är en näringspolitisk organisation med Stockholms hantverkare i fokus. Vi arbetar för att statusen och villkoren för hantverket ska förbättras på alla områden. Arbetet är branschöverskridande och bygger till stor del på väl fungerande samarbeten med andra organisationer och myndigheter.

Det här gör vi

Stockholms Hantverksförening, Hantverkarna Stockholm, är hantverkarnas givna röst, stöd och mötesplats. Till nytta för våra medlemmar och deras kunder.

Stockholms Hantverksförening har haft samma uppdrag i över 170 år; att värna hantverks- och småföretagen, att bedriva aktiv näringspolitisk verksamhet, att främja hantverket, yrkesutbildningen och yrkesskickligheten, att förvalta och vårda föreningens tillgångar samt inte minst att främja samarbetet och umgänget mellan medlemmar och branscher.

  • Vi är organisationen för dig som är en riktig hantverkare.
  • Vi arbetar för att det ska vara lättare och mer givande att vara hantverksföretagare.
  • Vi ser till att konsumenter och makthavare inte glömmer bort vad som är riktigt hantverk – skapat av riktiga hantverkare.
  • Vi är hantverkarnas affärsnätverk i Stockholm. Våra medlemmar representerar alla hantverksbranscher.
  • Vi erbjuder medlemsförmåner som är till nytta för dig som hantverksföretagare.
  • Medlemskapet vittnar om din hantverksskicklighet och är en garanti för kunder och uppdragsgivare.

#Hållbarthantverk

Idag är hållbarhetsfrågan något som berör och påverkar oss alla. Genom det goda hantverket och er hantverkare som skapar och lagar, underhåller och renoverar, återvinner och återbrukar påverkar vi samhället – varje dag. Tillsammans skapar vi hållbart hantverk.

Över 170 år av hantverkshistoria

Stockholms Hantverksförening har haft samma uppdrag sedan 1847. Föreningen värnar Stockholms hantverks- och småföretag och främjar hantverket, yrkesutbildningen och yrkesskickligheten.

Hantverkarnas ritningsarkiv

I Hantverkarnas ritningsarkiv finner du ritningar från såväl de kända formgivarna Carl Malmsten, Elias Svedberg och Carl Axel Acking som mer okända designers och arkitekter under 1930-1960-talen.

Gesäll- och mästarbrevsutdelningen

Stockholms Hantverksförening arrangerar Gesäll- och mästarbrevsutdelningen i Stockholms Stadshus den första onsdagen i november varje år. Det är en högtid för varje hantverkare och ett minne för livet för de hantverkare som får ta emot bevis på att de är en #riktighantverkare.

Styrelse

Stockholms Hantverksförenings styrelse är yrkesverksamma hantverksföretagare som är utsedda att representera föreningens medlemmar.

Anslutna branschorganisationer

Stockholms Hantverksförening samlar enskilda företagsmedlemmar och de branschorganisationer som är anslutna med sina medlemsföretag. Är du med i Stockholms Snickarmästareförening är du en del av Stockholms Hantverksförening.

Pussel anslutna branschorganisationer

Stockholms Snickarmästareförening

Föreningen har till ändamål att utgöra ett samband mellan snickeriets utövare inom Storstockholmsområdet för att tillvarata gemensamma intressen. Förutom den generella föreningsverksamheten, anordnas kurser, seminarier och olika aktiviteter.
Läs mer

Pensionärer och veteraner

Vi värdesätter våra äldre medlemmar och har därför en egen sektion för pensionärer och veteraner. Stockholms Hantverksförenings Pensionärer anordnar årligen flera aktiviteter under ledning av en egen pensionärsvärd.

Konstgillet

Konstgillet inom Stockholms Hantverksförening är en konstförening som startades 2008. Föreningen har närmare 100 medlemmar.

Är du en #riktighantverkare?

Då är du en av oss.

Pressmeddelanden

Läs våra pressmeddelanden på Cisionwire.