Tillsammans skapar vi hållbart hantverk

Idag är hållbarhetsfrågan något som berör och påverkar oss alla. Genom det goda hantverket och er hantverkare som skapar och lagar, underhåller och renoverar, återvinner och återbrukar påverkar vi samhället – varje dag.

Vi hantverkare har en stark tradition och passion, och drivs av kvalitet och seriositet. Vi på Stockholms Hantverksförening vill med initiativet #hållbarthantverk lyfta alla hantverkare och hantverket. Driva frågan om återbruk och främja hållbar konsumtion. Vi vill skapa rätt förutsättningar för hantverkare nu och i framtiden.

Genom en bredd av olika typer av hantverksyrken har vi möjlighet att påverka mer än vi tror. Med fokus på hållbart skapande och bevarande kan vi bli en tydlig röst som stärker bilden av hantverket i Stockholm.

Vi har och kommer även framöver att genomföra spännande aktiviteter som kommer att höras och synas på stan. Under vecka 8-12 genomförde vi en utomhuskampanj för Hantverksakademin i kollektivtrafiken och på kulturtavlorna. Vi har även lanserat webbplattformen hållbarthantverk.se med spännande innehåll och reportage. Till hösten gör vi en kampanj för sökhantverkare.se, så att fler får reda på var de bästa hantverkarna finns.

Du kan bidra!

Genom att sprida #hållbarthantverk och bidra med din unika kunskap och insikter kring viktiga frågor skapar vi tillsammans en starkare röst. Om du taggar dina inlägg på Instagram med #hållbarthantverk hittar vi dem och kan visa dem på hållbarthantverk.se.

Genom att engagera unga och få dem att upptäcka hantverksyrken ger vi fler en möjlighet att växa och utvecklas. Hantverksakademin söker alltid duktiga handledare till sina lärlingar – är det du? Eller någon annan hantverkare du känner?

Har du idéer hur vi kan sprida och skapa aktiviteter som engagerar, hör av dig till oss på Hantverksföreningen!

Tillsammans är vi #hållbarthantverk

Rapporten Hållbart Hantverk 2020

Rapporten Hållbart Hantverk 2020 bygger på en undersökning av Sifo på uppdrag av Stockholms Hantverksförening som visar att stockholmarna har en stark vilja att konsumera mer hållbart och nyttja fler hantverkstjänster – men de vet inte hur.

Kampanjsajt Hållbart Hantverk

På hållbarthantverk.se har vi samlat fakta och filmer om hållbart hantverk. Hur ofta anlitar stockholmarna hantverkare som kan hjälpa dem till en mer hållbar livsstil? Och hur kan du välja ett yrke som bidrar till en bättre värld?

Globala målen

Hantverkare behövs för att göra världen bättre. Hantverkare behövs för att göra Sverige bättre. Hantverkare behövs för att göra Stockholm bättre. I vår sammanställning får du konkreta exempel på hur.