Konstgillet

Konstgillet inom Stockholms Hantverksförening är en konstförening som startades 2008. Föreningen har närmare 100 medlemmar.

En mötesplats för konstintresserade hantverkare

Konstgillet har som målsättning att skapa en mötesplats för konstintresserade att dela med sig av kunskap och samtidigt fördjupa sig i konstens underbara värld. Fördjupningen sker genom besök på konstmuseer, resor till intressanta platser samt utställningar, föredrag och diskussioner.

Medlemskapet sträcker sig över ett år och innebär att du får delta i vårt konstlotteri som delar ut ett stort antal konstföremål per år. Du måste ha varit medlem i Konstgillet (och betalat medlemsavgift) sedan närmast föregående år för att få delta i konstlotteriet.

Konstgillets senaste reportage

Konstgillet såg smygfotade ögonblick i livet

2021-10-04

KONSTGILLET | Cirkusdirektör, skådespelare, steppdansare, poet, författare, fotograf ... Kärt barn har många namn. Som Henry Bronett, 59. Häromkvällen berättade han om sitt liv och sin utställning för Konstgillets medlemmar.

Läs mer

En rakt igenom hygglig karl blir en vanlig betraktare av konsten

2021-09-02

KONSTGILLET | I mer än 13 år har Anders Höglund, 74, med varlig hand styrt och ställt i Konstgillet som han startade. Nu kliver han av styrelsen och blir en vanlig betraktare av konsten. – Visst har jag jobbat mycket med Konstgillet – men det är min fru Ewy som är hjärnan bakom det mesta, säger Anders.

Läs mer

Konstgillets aktiviteter

Vänligen notera att du behöver vara medlem i Konstgillet för att kunna delta i dess aktiviteter.

Kommande:

Den 4 november besöker vi Almgrens sidenväveri & Museum på Söder i Stockholm.

Den 1 december har Konstgillet höstavslutning på Brunkebergs Bageri & Bistro där ägaren Heléne Johansson berättar om sitt entreprenörskap. Landgång och vin/öl/bordsvatten serveras.

Bli medlem i Konstgillet!

För att bli medlem sätter du in 350 kr på bankgiro 485-1010. Kom ihåg att fylla i att det gäller Konstgillet samt ditt namn, telefonnummer din adress och e-postadress.

Har du frågor eller synpunkter går det bra att kontakta föreningen via e-post konstgillet2020[at]gmail.com.