Alla nyheter

Hantverkarna Stockholm visar nutida konsthantverk på Hallwylska

2021-09-21

PRESSINBJUDAN | Sex av Sveriges mest namnkunniga konsthantverkare ställer ut sina verk på Hallwylska museet under STHLM Craft Week, som inleds den 30 september. Initiativtagare är Hantverkarna Stockholm.

Läs mer

Dags att starta Sverige, valfläsket får vänta

2021-09-20

PRESSMEDDLEANDE | Anders ”Kullen” Havdelin, vd för Hantverkarnas Riksorganisation, kommenterar regeringens höstbudget. Han ser att det finns många goda avsikter, men att vissa reformer saknar verklighetsförankring.

Läs mer

Ännu lägre moms på reparationer föreslås

2021-09-17

AKTUELLT | I budgetpropositionen för 2022 föreslår regeringen att momsen på vissa reparationstjänster sänks från 12 till 6 procent.

Läs mer

Hantverkarna Stockholm öppnar – och Sverige följer efter

2021-09-17

KULLENS TANKAR | Hantverkarna Stockholm siktar på större evenemang - och som av en händelse öppnar Sverige upp igen. Kullen funderar på om den kommande oktoberfesten kan ha med saken att göra.

En rakt igenom hygglig karl blir en vanlig betraktare av konsten

2021-09-02

KONSTGILLET | I mer än 13 år har Anders Höglund, 74, med varlig hand styrt och ställt i Konstgillet som han startade. Nu kliver han av styrelsen och blir en vanlig betraktare av konsten. – Visst har jag jobbat mycket med Konstgillet – men det är min fru Ewy som är hjärnan bakom det mesta, säger Anders.


Hämtar fler nyheter