Alla nyheter

Heléne bullade upp för Konstgillet

2021-12-02

KONSTGILLET | Framgångsrik och högavlönad civilekonom och it-konsult störtade nedför Kebnekaise, överlevde mirakulöst och blev framgångsrik bagare. Det här är berättelsen om Heléne Johansson, 54, superentreprenör och energiknippe.

Läs mer

Grattis Stefan, 60 år

2021-11-26

MEDLEM | Hantverkarna Stockholms ordförande Stefan Fritzdorf fyller 60 år. Det ska naturligtvis firas med hantverkare och tårta.

Läs mer

De bygger en kvinnostad av silver

2021-11-16

PRESSMEDDELANDE | Guldsmeden Aviva Scheiman, 2020-års Märta Måås-Fjetterström-stipendiat, hyllar tillsammans med gulsdsmedskollektivet 21 Gram de kvinnliga hantverkarna genom tiderna. Det görs genom utställningen Femmes Soles som visas i Märta Måås-Fjetterströms showroom.

Läs mer

Triss i gesäll- och mästarbrevsutdelningar

2021-11-16

KULLENS TANKAR | Alla kan inte bli hantverkare, ännu färre kan bli gesäller och mästare. Oktober-november är årets högtid för utdelning av gesäll- och mästarbrev. För mig som ännu är inne på första året har det varit tre härliga tillfällen av upplevelser.

Den näst starkaste tråden lade grund för Sveriges största kvinnoarbetsplats

2021-11-09

KONSTGILLET | Sjukdomen tuberkulos, en brorsa med stålar och äkta industrispionage – det var det vinnande receptet för att bygga upp Sveriges största och finaste sidenväveri. Det här är Knut Almgren som blev Sveriges sidenkung och Kunglig hovleverantör. Hans stora väveri och museum finns på Söder i Stockholm. Dit begav sig Konstgillet härom dagen.


Hämtar fler nyheter