Information om Gesäll- och mästarbrevsutdelningen 2021

2021-07-22

GMU 2021 | Vår förhoppning – och ”Plan A” – är att i år kunna återgå till Stadshuset för vår årliga gesäll- och mästarbrevsutdelning. Men det kommer att ske enligt gällande restriktioner.

Foto: Jenny Thörnberg.

Gesäll- och mästarbrevsutdelningen kommer tillbaka till Stadshuset i år. Men så som restriktionerna ser ut för allmänna sammankomster just nu, kommer evenemanget att vara mindre än vad vi är vana vid.

För närvarande är max antal deltagare i ett arrangemang inomhus med anvisade sittplatser 300 enligt Folkhälsomyndigheten. Eftersom även personal i lokalen räknas in i detta antal betyder det att vi i nuläget har mycket begränsad möjlighet att ta emot publik på plats, då vi främst vill göra plats för gesällerna och mästarna.

Vi håller oss naturligtvis uppdaterade om aktuella restriktioner. Ändrade restriktioner kan innebära både att vi kan utöka antalet platser och att vi tvingas tacka nej till de sist anmälda. I första hand minskar vi ner på publikantalet om restriktionerna skulle gå mot att färre personer får samlas.

Vi jobbar på en lösning för att också kunna livesända evenemanget på webben, för att så många som möjligt ska kunna se "sina" gesäller och mästare ta emot sina brev, om det inte blir ändrade restriktioner gällande max antal deltagare i arrangemang.

Gesäll- och mästarbrevsutdelningen äger alltid rum den första onsdagen i november, vilket i år är den 3 november.

Dela