Åskådarinformation, Gesäll- och mästarbrevsutdelningen 2021

Ska du komma och titta på gesäll- och mästarbrevsutdelningen i Stockholms stadshus den 3 november? Här hittar du all information du behöver.

Behöver jag anmäla mig?

Senast den 27 oktober behöver gäster till gesäller och mästare anmäla sig. Max två gäster per brevmottagare. Anmälan görs här. (Observera att endast en person i taget kan anmälas i formuläret. För att anmäla ytterligare en person, gå ur formuläret och gå in igen.)

När kommer min biljett?

Biljetterna mailas den 1 november till den adress som angetts i anmälan.

Tider

17.45 Dörrarna öppnas
18.30 Gesäll- och mästarbrevsceremonin börjar
ca 20.30 Ceremonin avslutas
Därefter Stockholms Hantverksförening bjuder in till mingel i Gyllene Salen, där det bjuds på bubbel med tilltugg
22.00 Gesäll- och mästarbrevsutdelningen 2021 avslutas

Garderob

Det finns en bevakad och kostnadsfri garderob där du kan lämna in ytterkläder.

Hitta till Stadshuset

Stockholms stadshus ligger - passande nog - på Hantverkargatan 1. Vi rekommenderar att du åker kommunalt hit, då det är ont om parkering. På SL:s hemsida kan du läsa mer om hur du tar dig till Stadshuset.

Klädsel

Med tanke på utdelningens högtidlighet uppskattar vi om du kommer i vårdad klädsel.

Legitimationskrav

Då Stadshuset är ett skyddsobjekt behöver alla som kommer vara föranmälda. På plats måste du kunna visa giltig legitimation.

Fotografering under ceremonin

En fotograf kommer att ta bilder under ceremonin. Möjlighet finns att beställa dessa bilder sedan. Länk skickas till alla anmälda gesäller och mästare som i sin anmälan har samtyckt till att bli fotograferade. Vi ber alla åskådare att hålla gångar fria under ceremonin.

Sociala medier

Hashtag för gesäll- och mästarbrevsutdelningen 2021 är #GMU21. Hantverkarna använder också hashtaggarna #riktighantverkare och #hållbarthantverk. Hantverkarna publicerar bilder och filmer från evenemanget på Instagram (@hantverkarna_stockholm och @hantverkarna) och Facebook (HantverkarnaStockholm och HantverkarnasRiksorganisation) samt här på hantverkarnastockholm.se.