Gesäll- och mästarbrevsutdelningen 2021

Här finner du som ska ta emot ditt gesäll- eller mästarbrev all information du behöver inför evenemanget den 3 november. Informationen fylls på löpande, så håll dig uppdaterad.

Vi rekommenderar dig särskilt att läsa avsnittet om vad som gäller för anmälan av gesäller och mästare, om du vill ta emot ditt brev i Blå hallen. Där finner du information om sista svarsdag för att kunna få delta i evenemanget.

Anmälan för gesäller och mästare

När du klarade ditt gesäll- eller mästarprov fick du information från Sveriges Hantverksråd och fick där möjlighet att välja om du ville ta emot ditt brev i Stockholms Stadshus.

Den 7 oktober fick alla som har valt att komma till Stadshuset ett mail från Stockholms Hantverksförening med information om kvällen. Det är viktigt att du läser informationen i mailet noga och svarar i tid, för att vi ska hinna administrera din anmälan.

Har du inte fått mailet? Kolla först din skräppost. Avsändare till mailet är gmu@hantverkarna.se. Hittar du inte mailet där, kontakta oss snarast via den adressen. 

Tider

17.00 Dörrarna öppnas för gesällerna och mästarna (UPPDATERAT 2021-10-07)
17.00-18.00 Registrering i Gyllene salen - följ skyltning och kom i tid! Registrera dig så fort du kommer. Det är många som ska vara med och för att inte hela ceremonin ska bli försenad kan inte alla registrera sig på slutet. (UPPDATERAT 2021-10-07)
17.45 Dörrarna öppnas för gäster. (UPPDATERAT 2021-10-07)
18.10 Information i Gyllene salen. Det är viktigt att du närvarar vid denna. Du kommer att stanna i Gyllene salen tills ceremonin börjar. OBS! Det är endast gesäller och mästare som får vara i Gyllene salen, anhöriga stannar i Blå hallen.
18.30 Ceremonin börjar.
Ca 20.30 Ceremonin slutar.
Därefter Vi bjuder in alla närvarande till Gyllene Salen för bubbel och kanapéer som avslutning på kvällen.
22.00 Gesäll- och mästarbrevsutdelningen 2021 avslutas.

 

Hur många får jag bjuda med mig om jag ska ta emot gesäll- eller mästarbrev?

Du kan bjuda med dig två personer. Dessa ska anmälas via vår anmälningssajt senast den 27 oktober

Till anmälningssajten >>

 

Skicka in bild på ditt gesäll- eller mästarprov

Under brevutdelningen kommer vi att visa bilder på det ni har gjort som gesäll- eller mästarprov. I det mail som ni har fått skickat till er finns information om hur bilden ska se ut. Glöm inte att skicka in bilden senast den 20 oktober!

Några exempel på hur bilden kan se ut:

 

Legitimationskrav

Då Stadshuset är ett skyddsobjekt behöver alla som kommer vara föranmälda. På plats måste du kunna visa giltig legitimation.

 

Klädsel

Med tanke på utdelningens högtidlighet uppskattar vi om du kommer i vårdad klädsel. Så här har några tidigare brevmottagare klätt sig:Garderob

Det finns en bevakad och kostnadsfri garderob, där du kan lämna in ytterkläder och större väskor.


Hitta till Stadshuset

Stockholms stadshus ligger - passande nog - på Hantverkargatan 1. Vi rekommenderar att du åker kommunalt hit, då det är ont om parkering. Buss 3 och buss 50 stannar utanför Stadshuset. Från Centralstationen tar det drygt 10 minuter att gå. Du kan även ta båt. Båtlinje 85 och 89 stannar vid Klara Mälarstrand. På SL:s hemsida kan du läsa mer om hur du tar dig till Stadshuset.


Fotografering under ceremonin

En fotograf kommer att ta bilder under ceremonin. Möjlighet finns att beställa dessa bilder sedan. Länk skickas till alla anmälda gesäller och mästare som i sin anmälan har samtyckt till att bli fotograferade.

 

Utställning

I år kommer vi inte ha en utställning på plats utan ber er alla skicka in en bild på ert gesäll- eller mästarprovsarbete. Alla bilder kommer att visas under utdelningen. Instruktioner har kommit via mail.


Sociala medier

Hashtag för gesäll- och mästarbrevsutdelningen 2021 är #GMU21. Hantverkarna använder också hashtaggarna #riktighantverkare och #hållbarthantverk. Hantverkarna publicerar bilder och filmer från evenemanget på Instagram (@hantverkarna_stockholm) och Facebook (HantverkarnaStockholm) samt här på hantverkarnastockholm.se.


Folkhälsomyndighetens rekommendationer

Vi håller oss givetvis uppdaterade på om Folkhälsomyndigheten skulle komma med nya rekommendationer om offentliga tillställningar.

 

Hittade du inte informationen du sökte?

Kontakta oss via e-post.