MENY
Hantverkarna bakom biskopens kläder på besök hos TV4

Hantverkarna bakom biskopens kläder på besök hos TV4

14.04.2023 | Karoline Sandar
Hur väger man in symbolik, hopp och påskens budskap i en skrud till biskopen? Det vet konsthantverkarna och formgivarna Katarina Briedits och Katarina Evans! I veckan intervjuades de av TV4, du har väl inte missat att ta del av klippet?
I samband med att biskopsgården i Karlstad firade 250 år som eget stift ville man ha en ny resekåpa till biskopen. Den tidigare kåpan var från 90-talet och hade blivit sliten. Inspirerade av biskopen Sören Dalevis personlighet och det värmländska landskapet formgav Katarina och Katarina kåpan. Den är gjord i en lappteknik med en mängd olika blå toner där mindre delar har sytts ihop som ett stort vackert pussel. Bland annat är kåpan sydd med läggsöm av metalltråd.

Hantverkarna Stockholms två medlemmar Katarina Brieditis och Katarina Evans presenterar stolt sitt uppdrag som startade som en tävling. Biskopen berättar att han är mycket nöjd med sin nya resekåpa som både är ett fantastiskt konsthantverk och behaglig att bära när han reser på uppdrag runt om i världen.

Se hela klippet här!