MENY

Konstgillet

Konstgillet inom Stockholms Hantverksförening är en konstförening som startades 2008. Föreningen har närmare 100 medlemmar. Konstgillet är en mötesplats för konstintresserade hantverkare. Konstgillet har som målsättning att skapa en mötesplats för konstintresserade att dela med sig av kunskap och samtidigt fördjupa sig i konstens underbara värld. Fördjupningen sker genom besök på konstmuseer, resor till intressanta platser samt utställningar, föredrag och diskussioner.
Medlemskapet innebär att du får delta i vårt konstlotteri som årligen delar ut ett stort antal konstföremål. Du måste ha varit medlem i Konstgillet (och betalat din medlemsavgift) sedan närmast föregående år för att få delta i konstlotteriet.

Här kan du se Konstgillets senaste aktiviteter

För att bli medlem sätter du in 350 kr på bankgiro 485-1010. Kom ihåg att fylla i att det gäller Konstgillet samt ditt namn, telefonnummer din adress och e-postadress.

Snabba fakta

  • Konstgillet, som får 35 000 kronor i årligt bidrag av Hantverkarna, hade 3 500 kronor i underskott för 2021. Det beror till största delen av att inga medlemsavgifter togs ut i fjol.
  • Medlemsavgiften för 2022 beslutades vara oförändrad – 350 kronor.
  • Bidraget från Hantverkarna används för att köpa in konst som lottas ut till medlemmarna.
  • Styrelsen består av Ken Kennard (ordförande), Christer Cronqvist (sekreterare), Birgitta Holmström (kassör), Ewa Ölwing, Ewy Höglund, Ditte Grimgarn, Maud Furusjö, Eva Envall och nyvalde Gunnar Höglund.