MENY
Konstgillet på besök hos glaskonstnären Gunilla Kihlgren

Konstgillet på besök hos glaskonstnären Gunilla Kihlgren

25.04.2024 | Karoline Sandar
Är du en konstintresserad hantverkare? Som medlem i Hantverkarna Stockholm har du möjlighet att gå med i Konstgillet som varje år arrangerar en mängd aktiviteter i konstnärligt berikande anda. Vid årets sommaravslutning besöke gillet den välrenommerade glaskonstnären Gunilla Kihlgren. Deltagarna fylldes av inspiration och kreativitet när de fick se hennes fantastiska verk och lära sig mer om hennes unika process. För den som ville fick man även prova på att blåsa glas.
Gunillas öppnade sina ateljédörrar till glashyttan i Hägersten för Konstgillet där de fick ta del av hennes konstnärliga värld. Deltagarna fick inte bara se hennes imponerande skapelser, utan också höra berättelserna bakom varje konstverk och de tankar och känslor som inspirerade dem. Gunillas skickliga händer och passion är tydlig i varje detalj.

Gunilla driver Kihlgrens glashytta och har varit verksam som konstnär i snart 40 år. Hon jobbar med skulpturala objekt i varmt glas och har ställt ut både i Sverige och utomlands. Vid sidan av studioarbetet har hon varit aktiv i flera konstnärsorganisationer och undervisat på Konstfack och Konstindustriella högskolan i Helsingfors. I november 2023 tilldelades hon Kungliga Patriotiska Sällskapets hantverksmedalj för utmärkt yrkesskicklighet.

Stort tack Gunilla för att du så generöst bjöd in och visade upp din atelje och ditt imponerande hantverk!

Läs mer om Konstgillet, deras aktiviteter och hur du blir medlem här!