MENY
Li Pamp ny VD för Stockholms Hantverksförening och Hantverkarnas Riksorganisation
Li Pamp ny VD för Stockholms Hantverksförening och Hantverkarnas Riksorganisation

Li Pamp ny VD för Stockholms Hantverksförening och Hantverkarnas Riksorganisation

04.03.2024 | Karoline Sandar
Li Pamp har utsetts till ny vd för Hantverkarna Stockholm och Hantverkarnas riksorganisation och kommer att tillträda sin tjänst i maj i år. Hon kommer senast från tjänsten som vd för Stockholms Auktionsverk och har en gedigen bakgrund från konst- och antikbranschen. Hon är också en välkänd tv-profil och brinner för hållbart hantverk.
”Jag är både stolt och glad över att få möjligheten att leda denna fantastiska förening in i framtiden” säger Li Pamp. ”Min ambition är att tillsammans med engagerade medarbetare och föreningens alla kunniga medlemmar synliggöra hantverkets betydelse för ett hållbart samhälle. Vi har en stark position att förvalta och ett viktigt arbete framför oss. Jag hoppas kunna bidra med mitt driv och förmåga till kommunikation kring hantverkets viktiga plats.”

För allmänheten är Li Pamp känd från tv. Hon har även varit rektor för Auctionets utbildningssatsning Auctionet Academy och har tidigare samarbetat med Hantverkarna Stockholm. Inte minst har hon lett de senaste årens Gesäll- och Mästarbrevsutdelning i Blå Hallen i Stockholms stadshus.

Li Pamp har ett stort engagemang för att visa värdet av hantverk – både ur kvalitets- och hållbarhetshänseende – och för att fortsätta förbättra förutsättningarna och möjligheterna för alla hantverkare. 

”Jag blev väldigt glad när Li tackade ja till uppdraget. Jag är övertygad om att hennes passion för äkta hantverk och hennes kunskap tillsammans med ett stort kontaktnät kommer att bli en positiv kraft både för föreningen och alla våra medlemmar”, säger Stefan Fritzdorf, styrelseordförande i Hantverkarna Stockholm.

Li Pamp efterträder Mari-Louise Franzén, som varit tillförordnad vd sedan maj 2023.