MENY
HANTVERKARNA STOCKHOLM PRESENTERAR BOKEN SOM HYLLAR DET SVENSKA HANTVERKET
Fotograf: Klara G

HANTVERKARNA STOCKHOLM PRESENTERAR BOKEN SOM HYLLAR DET SVENSKA HANTVERKET

03.05.2022
I samband med att Stockholms Hantverksförening firar 175 år släpps boken Handkraft, skriven av kulturjournalisten Bo Madestrand med fotografier av Klara G och grafisk form av Pompe Hedengren. Handkraft ges ut av Arvinius+Orfeus Publishing. Boken är en hyllning till hantverkets historiska betydelse och alla de hantverkare som fortsätter hålla urgamla traditioner vid liv.
– Vi är otroligt stolta och glada över vår historia och över vad våra medlemmar har gjort för  stadens utveckling. Med sin hantverksskicklighet har de bokstavligt talat byggt Stockholm till den vackra stad det är, säger Stefan Fritzdorf, ordförande för Hantverkarna Stockholm.

Handkraft visar också hur hantverket i dag, i en tid när digitala verktyg i allt högre grad  definierar vår vardag, paradoxalt nog har fått en renässans och premieras framför det massproducerade. Allt fler människor sätter värde på det handgjorda och lokalproducerade, 
ur både ett socialt perspektiv och ett hållbarhetsperspektiv, och förstår hur hantverk är en länk bakåt till våra mänskliga rötter. Hantverkare behövs för att göra världen bättre. Hantverkare behövs för att göra Sverige bättre. Hantverkare behövs för att göra Stockholm bättre.