MENY
Idag öppnar antagningen till Stockholms nyaste tatuerarutbildning

Idag öppnar antagningen till Stockholms nyaste tatuerarutbildning

03.02.2020
PRESSMEDDELANDE | Yrkeshögskolan Hantverksakademin i centrala Stockholm öppnar idag antagningen för höstterminen 2020. Denna gång med tre nya utbildningsmöjligheter för den som vill bli hantverkare. Tatuerare, båtrenoverare och krukmakare läggs till den redan omfattande utbildningskatalogen. För den som vill bli hantverkare erbjuder Hantverksakademin nu hela 80 olika yrken att utbilda sig till.

Hantverksakademin är en modern lärlingsutbildning som utbildar hantverkare inom smala och tidlösa yrken på yrkeshögskolenivå. Sedan tidigare går det bland annat att utbilda sig till: möbeltapetserare, skomakare, kakelugnsmakare och skräddare. Från och med höstterminen 2020 kommer det även gå att utbilda sig till tatuerare, båtrenoverare och krukmakare på den tvååriga yrkeshögskoleutbildningen.

En kommande undersökning från SIFO beställd av Stockholms Hantverksförening visar att 56 procent av de unga kvinnorna (ålder 16–34 år) i regionen anser att minskad konsumtion av nyproducerade varor är den viktigaste anledningen till att använda sig av hantverkartjänster. (44 procent av männen i samma åldersgrupp ger även det svaret.)

- Vi vet att det är ett högt tryck på att använda sig av hantverkare i samhället, såväl de som kan sy om loppisfyndet eller dra om elen i takkronan som de som kan sula om favoritskorna eller tillverka ett bälte som du kan använda år efter år. Därför är jag stolt över att vi kan erbjuda så många möjligheter att utbilda sig till planetvårdare, säger Nicole Pluntke, VD för Hantverksakademin och dess ägare Stockholms Hantverksförening.

Som lärling på Hantverksakademin tillbringar du fyra dagar i veckan hos din mäster och en dag i veckan i skolan, där du förutom att nätverka med dina klasskamrater som alla utbildar sig inom olika hantverksyrken, lär dig det du behöver kunna för att driva ett företag. Ekonomi, juridik och marknadsföring är exempel på ämnen du läser i skolan.

- Oavsett hantverk är det viktigt att praktiskt få träna på sitt hantverk under utbildningstiden, vilket majoriteten av utbildningstiden ägnas åt. Våra lärlingar utbildas till hantverksföretagare och inte bara till hantverkare. Därför är lärarna i ekonomi, juridik och marknadsföring alla yrkesverksamma inom sina respektive ämnen, säger Bengt Johansson Mångberg, skolans rektor och själv skräddarmästare.

Antagningen till yrkeshögskolan Hantverksakademin öppnar idag den 3 februari och stänger den 19 april. Ansökan sker via skolans hemsida hantverksakademin.se, där länk finns till yh-antagning.se.

Till Hantverksakademin.se >>